Visste du att:

I Växjöregionen finns mer än 600 växande IT-företag som kommer att behöva rekrytera ca 700 personer inom de närmaste åren.

Lediga jobb

Visa alla jobb

Prenumerera på nya jobb i Växjö

Lämna din e-post så skickar vi uppdateringar direkt till dig.

Om Växjö

Välkommen till Växjö – en grön och expansiv stad med ett världsberömt miljöarbete och en tillväxt som kan jämföras med storstädernas. Man kan säga att det mesta i Växjö just nu växer så det knakar: företagen, arenorna, universitetet, miljöarbetet och framför allt – energin och framåtandan. Vi hoppas att du också vill komma hit och växa med oss!

Tillväxt & bostäder

Enligt en ny översiktsplan som klubbades år 2012 ska Växjö växa med ca 30 000 invånare fram till 2030. Det finns därför stora planer för bostadsbyggande som omfattar alla former av boende – från villor till såväl privata som kommunala hyres- och bostadsrätter.

Näringslivet är rikt och mångfacetterat, över 8000 företag i en dynamisk blandning av storlekar och branscher. I Växjöregionen finns ca 600 IT-företag som inom de närmaste åren kommer att behöva rekrytera ca 700 personer.

Kultur & Shopping

Växjö city bjuder på spännande shopping med flera unika butiker som trängs med de stora kedjorna. Här är shoppingen enkel och bekväm – och du har nära till allt! Mitt i staden ligger stadens stolthet – Växjösjön omgiven av lummig grönska. Här finns ett populärt promenadstråk samt mysiga uteserveringar precis vid sjön. Strax utanför centrum ligger Växjö köpcentrum Grand Samarkand som blev utsett till Årets Bästa Svenska Köpcentrum 2011/12.

Få städer i Växjös storlek har ett lika omfattande kultur- och nöjesutbud! Varför inte jazza loss till Hubert med vänner på Kulturhuset Palladium eller kanske önska plattor hos DJ
Dundermusen på Kafé de lux? Bara för att nämna några av Växjös pärlor. För dig som vill ha mer kultur är det säkert även intressant att veta att Regionteatern i Kronoberg/Blekinge förra året bjöd på nästan 600 föreställningar och att du i Kulturparken hittar Sveriges Glasmuseum – Smålands Museum, nyligen utsett till Sveriges bästa museum.

I Växjö finns även ett stort utbud av restauranger. En av de mest kända är PM & Vänner som vunnit stora priser – både i Sverige och utomlands. Flera restauranger i Växjö satsar på ekologiska, närodlade och säsongsbetonade råvaror och produkter.  Varje år arrangeras även en stor nationell matmässa då 100-talet lokala producenter bjuder ut sina produkter i ett stort tält som upptar hela  Stortorget.

Här hittar du samlade länkar till Växjös pärlor!

Europas grönaste stad

Växjö kommun arbetar tillsammans med invånare, företag, organisationer och universitet för en bättre miljö och för minskad klimatpåverkan. Växjö har fått flera internationella utmärkelser för det framgångsrika arbetet med klimatfrågor och för ett fossilbränslefritt Växjö. Intresset från omvärlden är stort och 2007 beskrev brittiska BBC Växjö som Europas grönaste stad vilket sedan blev stadens varumärke. Läs mer om Växjö – Europas grönaste stad.

Arenastaden

Unika Arenastaden i centrala Växjö håller på att utvecklas till ett centrum för idrott, utbildning, ledarskap och evenemang. Med fyra helt nya tävlingsarenor för ishockey, friidrott, fotboll och innebandy kommer Växjö att kunna stoltsera med ett av Sveriges bästa idrottsområden. Här finns även High Performance Center, HPC, ett sommaridrottscenter med Svenska Olympiska Kommittén som medverkande aktör. Växjö blev dessutom utsedd till Årets idrottskommun 2013. 

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet, med sina ca 36000 studenter, bedriver utbildning och forskning i Växjö och Kalmar. Här finns sedan länge utbildning och forskning av hög kvalitet och med stort genomslag, nationellt som internationellt. Att Familjen Kamprad och Inter IKEA nu donerar drygt 950 miljoner till en ny stiftelse som ska stödja forskning och utbildning i framförallt Småland och vid Linnéuniversitetet betyder självklart mycket för regionen. För att stärka Växjö som it-region har man nu bildat ett nytt nätverk, IEC (Information Engineering Center) tillsammans med Linnéuniversitetet och 12 professurer. Medlemmarna i IEC har bl. a. goda möjlighet att knyta nya affärskontakter, medverka i forskningsprojekt och att ta del av forskningsresultat. Läs mer på lnu.se/iec.