Visste du att:

I Växjö finns den unika rockklubben Uffes Änglar som huserar i Uffes legendariska källare där flera kända (kanske inte så kända då) rockband skrivit sitt namn på väggen.

Lediga jobb

Visa alla jobb

Prenumerera på nya jobb i Växjö

Lämna din e-post så skickar vi uppdateringar direkt till dig.

Om jobbiVäxjö.se

Det råder stor brist på kompetens inom it och teknik i Växjö. I regionen finns t ex ca 600 it-företag som enligt en färsk undersökning kommer att behöva anställa ca 700 personer inom det närmaste året. Växjö kommuns näringslivskontor och ett antal företag gick därför samman i en nationell rekryteringskampanj för att locka människor att flytta till Växjö.
- Det finns företag som har ett akut behov och som skulle kunna anställa 20 personer idag. Vi måste hjälpas åt så att företagen kan växa i den takt de behöver, säger näringslivschef Thomas Karlsson

Locka återvändare och storstadsbor
Rekryteringskampanjen drog igång den 25 april 2012 med annonser i branschtidningar som Ny teknik och Computer Sweden. Det gjordes även riktade utskick till ca 3000 fd studenter på Linnéuniversitet. Kampanjen vände sig till bl a återvändare, men även till storstadsbor som aldrig bott i Växjö men kanske längtar efter ett enklare liv i en mindre stad.
- Det är inte alla som känner till att Växjö faktiskt är den fjärde största tillväxtregionen i Sverige. Om man ser till befolkningstillväxt ligger Växjö  på andra plats, säger Thomas Karlsson.

Visa upp det bästa med Växjö
Nu finns även denna hemsida där it- och teknikföretagen får chansen att presentera sina lediga jobb. Alla företag har möjlighet att lägga ut sina jobb på sidan, så länge de är inom IT och teknik. Här kan man även få allmän information om kommunen samt läsa korta intervjuer med inflyttade Växjöbor som berättar om varför de trivs i Växjö.  
 -Vi vill lyfta fram det unika med Växjö som t ex Arenastaden, Linnéuniversitetet och entreprenörsandan. Vi vill helt enkelt visa Växjöregionens alla fördelar, säger Thomas Karlsson.

Varför en tupp?

”Inspirationen till bilden har vi fått från Amerika-vykorten som skickades från utvandrarna till släkten där hemma. Nu har vinden vänt, det är här jobben och tillväxten finns – och nu är det vi smålänningar som skickar vykort för att locka folk. Bilden sammanför på ett roligt sätt den klassiska bilden av Småland med modern tillväxt och lite skryt. Växjös gröna värden är också tydliga, att tillväxt ska ske i samklang med naturen”.